Home‎ > ‎

Hírek régebbről2012. szeptember 29. 22.00
Felhívás!
Iskolánk vezetése nagy tisztelettel köszöni meg az aggódó szülői és támogató megkereséseket, melyekben több alkalommal elhangzottak segítő szándékok, akár  nagy számú összefogásra való buzdítások is. A helyzet jelenlegi, bár még csak fél hivatalos információk, megbeszélések tárgyának ismeretében kérünk mindenkit nyugalomra, és további segítségekre, mely  már a költözésre és az azzal járó minél gyorsabb megoldásokra irányul. Meggyőződésünk ugyanis, hogy az új helyszín, a megbeszélt átalakítások teljes mértékben történő megvalósítása után, semmi sem fogja gátolni további színvonalas működésünket és fejlődésünket.
Hajas Béla
Igazgató


2012. szeptember 27. 18.00
Közlemény
A marcali Városi Zeneiskola Igazgatósága értesíti a kedves szülőket, növendékeket, minden érintettet és érdeklődőt, hogy a Megyei Kormányhivatal majd azt követően Marcali Város képviselő-testületének döntése értelmében, zeneiskolánk a Marcali Kulturális Központ épületébe költözik. A zeneiskola jelenlegi épületébe a Járási kormányhivatal költözik, mely 2013. január 1-én kezdi meg működését. Ennek oka, hogy a közigazgatási átszervezés során létrejövő járási hivataloknak megfelelő épületre van szükségük. A város által felajánlott több épület közül a Megyei Kormányhivatal - mint az eljárásban jogosult - iskolánk épületét választotta, mint a funkciónak racionálisan megfelelőt.
A döntésről igazgatóságunk ugyan még nem kapott írásbeli értesítést de hivatalos szóbeli megbeszélések során megtudtuk, hogy a döntés végleges és visszafordíthatatlan. Polgármester úr, a város további vezetői, valamint városon kívüli politikai személyek is,  közösen iskolán vezetésével, érzésünk szerint mindent meg tettek annak érdekébe, hogy a kialakult helyzetre megnyugtató megoldást találjanak, A felajánlott épületek megtekintése és több megbeszélést követően a választás a kulturális központ épületére esett. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a tejes épület a zeneiskola funkcióját betöltően fog működni. A zeneiskolai működéshez szükségesek az épületen belül átalakítások, pl. további termek kialakítása, mely munkálatokhoz a képviselő-testület 10 Millió forintot rendelt költségvetésében.
Hajas Béla
IgazgatóCselló tanszakunk több növendéke, Lakatos Erika tanár nő vezetésével augusztus 24 - 29-ig csellós táborban, Zamárdiban élvezték a szünidő utolsó napjait. 

20 éves testvérvárosi jubileum ünneplése Künzelsauban 
Közel másfél év, a szokásosnál aktívabb együttműködéseit követően záró eseményére került sor szeptember 22-én Künzelsauban. A testvérvárosi kapcsolat 20 éves ünneplésére, a városi delegáción kívül, kulturális delegáció is utazott az eseményre.
Zeneiskolánk Marcato ütőegyüttese, a Marcali Calypso kórussal közösen működött közre a künzelsau-i ünnepi műsorban, mely Karl Orff: Carmina Burana c. zeneműve volt.
Ütőegyüttesünkkel közösen utazott vendégművészként Szarvas Magdolna a Szombathelyi Savaria Szimfónikus Zenekarának timpanistája, ütősszólam vezetője, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola tanára. Közreműködését baráti segítségét ez úton is köszönjük!
A nagy sikerű előadásra három próbát követően került sor, a 600 fő befogadó képességű különleges helyszínen. A vár árokban kiépített, rendszeres kulturális események céljára kiépített "katlanban", a szombati előadást követően vasárnap délután is telt ház előtt ismétlődött meg az előadás. Ismét bebizonyosodott, hogy a zene nyelvét "helyesen beszélők" számára nincsenek határok.

Orff: Carmina Burana 2012. szeptember 22. 20.00, Stetten Kastély Künzelsau 

zenekar:
Kreisorchester Hohenloche a Marcato Ütőegyüttessel

kórusok:
Calypso Kórus Marcali - Stamler Edit
Chor Crescedo Künzelsau - Matthias Ankenbrandt
Chorisma - Chor des Dekanats Hohenlohe
Chorgemeinschaft Morsbach - Nitzenhausen - Susana Koch
Vokalensemble der Jugendmusikschule Künzelsau - Susana Koch
Kinderchor der Jugendmusikschule Künzelsau - Susana Koch

szólisták
Szoprán: Tabea Schmidt
Tenor: Joaquin Asiain
Bariton: Kai Preußker

Művészeti vezető, karmester: Florian Schellhaas


2012. június 10.
 A Városi Pedagógusnap 
ünnepi műsorát iskolánk növendékei adták ez évben.
Gratulálunk a magas színvonalú előadáshoz, köszönünk a közreműködést valamennyi kollégának és résztvevő növendéknek.
A műsor összeállítója és rendezője Miklós Judit tanárnő volt.  továbbiak: marcaliportal.hu 2012. május 16 - 20.
20 éves testvárvárosi jubileum ünneplése Marcaliban
A künzelsau-i Zeneiskola soron következő látogatása a Marcali Városi Zeneiskolában

Huszadik alkalommal látogatott  Marcali németországi testvérvárosának zeneiskolája a Marcali Városi Zeneiskolába. A partnerség egyik meghatározó területe a két város zeneiskoláinak kapcsolata. Az iskolák tanulói és tanárai évente találkoznak. Egyik évben Marcaliban , másik évben Künzelsauban. A vendéglátóként soros iskolánk ez évben a szokásostól eltérő rettentő sok és szoros programot állított össze, hisz a látogatás idejével egybekötve került megrendezésre a testvérvárosi kapcsolat 20 éves évfordulójának marcali eseménye is. Nem maradhatott el semmiképp a hagyományokkal rendelkező közös növendékhangverseny, de feladat volt a jubileumi hangverseny a hozzá tartozó próbák és műsor megszervezése lebonyolítása is.
16-án szerdán németes pontossággal megérkezett a zeneiskolai küldöttség, A növendékek nagy része iskolánk tanulóinak családjánál lettek elhelyezve, az idősebbek a gimnázium kollégiumában. Este a tantestületek, közös vacsora közepette kezdték meg a hétvégi program egyeztetését. Csütörtökön próbák zajlottak a pénteki növendékhangversenyre, késő délután megérkezett a városi küldöttség, velük egy időben a morsbach-i kórus is. 
A pénteki nap fő eseménye a közös növendékhangverseny volt, mely jó hangulatban és színvonalas előadások közepette zajlott. A hangverseny elején közös köszöntések hangzottak el. A künzelsau-i zeneiskola alapítványa 500 € ajándékot adott át a vendéglátók zeneiskolai alapítványának.
Szombaton a városi ünneplésere került sor a Városi Sportcsarnokban. 

2012. május 19. 18.00. ÜNNEPI HANGVERSENY

                                                    Jacob de Haan: Missa Katharina c. zeneműve
                                                    Berlioz: Rákócz - induló
                                                    Jan de Haan: Jubilee Prelude
                                                    John Miles: Music
                        
Előadók
zenekar:
Balaton M. & K. Fúvószenekar

kórusok:
Chorgemeinschaft Morsbach - Nitzenhausen - Susana Koch
Vokalensemble der Jugendmusikschule Künzelsau - Susana Koch
Kinderchor der Jugendmusikschule Künzelsau - Susana Koch
Calypso Kórus Marcali - Stamler Edit

szólisták:
Szoprán: Susana Koch és Szabó-Bellán Tímea

Művészeti vezető, karmester: Hajas Béla


2012. március 20.
Künzelsau-ban járt tantestületünk.
Macali és Künzelsau testvárvárosi kapcsolatának 20 éves jubileumi műsorsorozatának első eseményére utazott a Zeneiskola tantestületének nyolca tagja. A hétvégi hangversenyen a vendéglátó zeneiskola által szervezett tanári hangversenyen, zömében a két tantestületből alakult kisebb nagyobb kamara együttesek léptek fel. Egyéni produkciókban sem volthiány, hiszen magyar oldalról saját produkciókkal léptek a nagyszámú közönség elé Kovács Éva (hegedű) Sárkány Zsolt (xilofon), Sasfalvi Gábor (fuvola) és Krishtop Pável (zongora). A következő jubileumi eseményre Marcaliban kerül sor május 18 és 19-én. További képek itt 


2011. júmius 6.
A Marcali Városi Zeneiskola a Közoktatási Törvény előírásainak megfelelően, minőségirányítási rendszert tart fenn, illetve fejleszt. 
Végére értünk az ezzel kapcsolatos több mint egy hónapos munkánknak. 
Minőség-politikai nyilatkozatunkban leírt célok megvalósítása érdekében MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőség-irányítási rendszert vezettünk be, és meg-szereztük az ezzel kapcsolatos tanúsít-ványt          bővebben

Comments